BESTELDE WIJNEN WORDEN BINNEN 8 DAGEN BEZORGD NIX<18

Winzerhof Nagel - Franken - Duitsland

Winzerhof Nagel ligt in het kleine wijndorp Dettelbach, gelegen aan de rivier de Main, niet ver ten oosten van Würzburg in Franken. Hier runt wijnmaker Tobi Nagel het familiebedrijf. De boerderij wordt met veel liefde en toewijding gerund, hier gaan oog voor vernieuwing en innovatie gepaard aan beproefde werkwijzen en tradities van de Frankische wijnbouw.

Tobi Nagel is een jonge dertiger en een van de jonge wijnbouwers in Duitsland. Opgegroeid in de wijnmakerij van zijn ouders, heeft wijnbouw en oenologie gestudeerd en is sinds 2015 verantwoordelijk voor het maken van de wijnen van Winzerhof Nagel. Sinds 2019 wordt gewerkt volgens de richtlijnen van Bioland en is de ombouw naar een volledig gecertificeerde biologische wijnmakerij ingezet. Tobi is nieuwsgierig en experimenteert graag, maar verliest daarbij de traditie van de Frankische wijnbouwgebruiken nooit uit het oog.

De wijnen worden in drie lijnen geclassificeerd, verpakt in een woordspeling van de familienaam:

  • Stahlnagel - wijnen gemaakt in edelstalen tanks: toegankelijke en frisse huiswijnen, grote kwaliteit voor een vriendelijke prijs
  • Holznagel - wijnen gemaakt van de beste druiven in vaten van Frankisch eikenhout: complexe wijnen met diepte, elegantie en lengte
  • Ankernagel: wijn gemaakt van de traditionele Frankische druif Silvaner uit de beste wijngaard, gebotteld in de tradionele Bocksbeutel fles.

Elk jaar worden er ongeveer 45-50.000 flessen geproduceerd, allemaal met de hand geplukt en van wijngaarden op plaatsen waar anderen nooit een wijngaard zouden vermoeden: de Stahlnagel Riesling groeit bijvoorbeeld in een voormalige steengroeve op grond die voornamelijk schelpkalksteen (muschelkalk) bevat. Maar ook Riesling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Bacchus, Pinot Blanc en Scheurebe behoren tot het repertoire van Winzerhof Nagel.

Dé wijngids van Duitse wijnen Eichelmann kende Winzerhof Nagel dit jaar zelfs 4 sterren toe. Volgens Eichelmann is Toby Nagel "einer der Shooting Stars in Franken und in Deutschland". 

Bekijk hier de wijnen van Winzerhof Nagel in het assortiment van de Kleine Wijnboer