BESTELDE WIJNEN WORDEN BINNEN 8 DAGEN BEZORGD NIX<18

Silvaner - druif

De Silvaner speelt vooral in Franken (Duitsland) een belangrijke rol, al heeft het wijngebied Rheinhessen een nog grotere aanplant. Lang was Silvaner zelfs de meest aangeplante druif in heel Duitsland.

De Silvaner druif komt oorspronkelijk uit Oostenrijk en de eerste naamsvermelding in 1665 is dan ook "Östareiche Rebe". De druif is een natuurlijke kruising tussen de Savagnin druif en de druif Österreichisch Weiss. Silvaner is enigszins vergelijkbaar met de nationale Oostenrijkse druif Grüner Veltliner: beide geven in aanleg frisgroene en kruidige levendige wijnen die echter door langere rijping in de wijngaard of tijdens het wijnmaakproces door rijping op houten vaten tot complexe en intense wijnen kunnen groeien. De Kleine Wijnboer biedt beide varianten aan van Winzerhof Nagel: de eenvoudiger Stahlnagel Silvaner en de complexe dinerwijn Holznagel Silvaner.

Silvaner groeit graag op kalkrijke bodems zoals de Muschelkalk bodem waarop onze kleine wijnboer Nagel zijn Silvaners teelt. Net als de Riesling druif weet de Silvaner de minerale kenmerken van de wijngaard goed uit te drukken.

Bekijk hier de Silvaner wijnen in het assortiment van De Kleine Wijnboer.