BESTELDE WIJNEN WORDEN BINNEN 8 DAGEN BEZORGD NIX<18

Het verhaal achter De Kleine Wijnboer

Het verhaal achter De Kleine Wijnboer is het verhaal van Wilbert van Twuijver, Sander Kroeze en Hendrik Jan IJsinga.
Wij zijn al vele jaren wijnliefhebbers. Hebben het er vaak over gehad, en in september 2020 de stap gezet om De Kleine Wijnboer op te richten.

Ons doel is om de pareltjes van onbekende kleine wijnboeren naar Nederland te halen. Wijnen die verrassen, die avonden gezellig maken, maar bovenal wijnen die kwalitatief uitstekend zijn en vooral heerlijk smaken. En dat voor de prijs die je bij de boer zelf aan de deur betaalt! 

Wij doen dat om de kleine ambachtelijke boeren waar wij vanwege hun kwaliteit in geloven een grotere afzetmarkt te geven. Zij hebben daar zelf vaak niet de middelen en tijd voor vanwege hun kleinschaligheid. En wij doen dat natuurlijk ook uit eigen belang: zo komen die mooie wijnen toch naar Nederland in onze glazen en in die van onze klanten.

We hebben vele jaren serieuze proefervaring, Wilbert heeft in Italië zijn eigen wijngaard, Hendrik Jan heeft diverse wijnopleidingen gedaan en bezoekt al vele jaren wijnboeren en -beurzen en Sander is een serieuze wijnproever en bovenal houden we alle drie gewoon ontzettend van wijn en de verhalen erachter.

Ons avontuur begint in de Orcia, een gebied in Toscane Italië. Op een steenworp afstand van de Brunello velden hebben we twee uitzonderlijke wijnmakers gevonden: Campotondo en Poggio Grande.
Op zoek naar de beste witte wijn van Toscane kwamen we uit bij Federico Montagnani die nabij San Gimignano niet alleen fantastische witte wijnen maakt maar ook rood, rose en een unieke mousserende wijn. We werden vervolgens op het spoor gezet van misschien wel het kleinste Brunello huis van Montalcino en omstreken: Rabissi. Hij maakt een geweldige en prijswinnende Brunello.

In de Saar in Duitsland werden we overweldigd door de loepzuivere en elegante witte wijnen van Weingut Cantzheim. Waarna we verder naar het oosten, in Franken, Winzerhof Nagel ontdekten. Beide wijnhuizen gooien inmiddels ook hoge ogen bij de wijnkenners en krijgen hoge waarderingen in de wijngidsen. 

Champagne kon natuurlijk niet ontbreken in ons assortiment. Met generaties lange ervaring in het vervaardigen van smaakvolle champagnes hebben we met Belin en Marquette twee bruisende samenwerkingen. Vervolgens bracht onze liefde voor Franse wijnen en vooral de mooie wijnen uit de Bourgogne ons bij de uitstekende kleine wijnmaker Claude Nouveau. Vanuit de Bourgogne is het een kleine stap westwaarts richting de Loire, waar we de supermooie Pouilly Fumé van Domaine Marchand & Fils ontdekten. En toen we de Loire overstaken ontdekten we aan de overkant het huis Bedu, die de mooiste Sancerre wijnen maakt.

Ook de wijnbladen vinden het een goed initiatief van de wijnvrienden.
Winelife schreef er een mooi artikel over: