BESTELDE WIJNEN WORDEN BINNEN 8 DAGEN BEZORGD NIX<18

Müller-Thurgau - druif

De Müller-Thurgau druif is een witte variëteit die in 1882 is ontstaan door het kruisen van de druiven Riesling en Silvaner. Althans, dat dacht men bij de registratie van deze nieuwe variëteit die in de volksmond ook wel Rivaner wordt genoemd door de samentrekking van Riesling en Silvaner. Later DNA onderzoek in 2000 wees echter uit dat de Müller-Thurgau in werkelijkheid een kruising is van de druiven Riesling en Madeleine Royale. Laatstgenoemde druif is een 19e eeuwse tafeldruif niet diet meer wordt gekweekt, de Riesling druif is een van de beste en meest succesvolle witte druiven.
Naamgever is professor Hermann Müller die afkomstig was uit het Zwitserse kanton Thurgau. Hij werkte aan de Universiteit van Geisenheim, dat nog immer de belangrijkste Duitse opleiding is voor wijnmakers.

Müller-Thurgau is een van de meest succesvolle Duitse kruisingen waarvan naar verluidt wereldwijd zo'n 40.000 ha. is aangeplant. Het is dan ook een druivensoort die gemakkelijk groeit en rijpt en niet veel eisen stelt aan bodem of klimatologische omstandigheden. 

Müller-Thurgau geeft een prettig glas wijn dat vaak aromatisch is met bloesemachtige tonen, lichtgele fruitigheid en milde zuren. Deze witte wijnen moeten jong gedronken worden.

Bekijk hier de Müller-Thurgau wijnen in het assortiment van De Kleine Wijnboer.