BESTELDE WIJNEN WORDEN BINNEN 8 DAGEN BEZORGD NIX<18

Bacchus - druif

Bacchus is een witte wijndruif die voornamelijk wordt verbouwd in Duitsland omdat deze druif goed gedijt in koelere klimaten met een gematigd klimaat.
De druif is ontstaan uit een kruising tussen de Sylvaner, Riesling en Müller-Thurgau druivenrassen en werd in 1933 ontwikkeld door Peter Morio in Duitsland.

Bacchus staat bekend om zijn aromatische kwaliteiten en is geliefd vanwege zijn frisse, fruitige en florale karakter. De wijnen die van deze druif worden gemaakt, vertonen vaak aroma's van citrusvruchten zoals limoen en grapefruit, samen met exotische fruittonen zoals perzik en ananas. Daarnaast kunnen Bacchus-wijnen florale noten van bloesem en kruidige hints van bijvoorbeeld kruisbes bevatten.

Bacchus-wijnen hebben over het algemeen een levendige zuurgraad, waardoor ze fris en verkwikkend zijn, en ze kunnen een lichte tot medium body hebben.

Bacchus wordt vaak gebruikt om droge witte wijnen te produceren, hoewel er ook zoete en mousserende varianten van deze druif bestaan. Onze kleine wijnboer Tobias Nagel gebruikt de Bacchus in een blend met Silvaner in zijn No Cuvée No Party.