BESTELDE WIJNEN WORDEN BINNEN 8 DAGEN BEZORGD NIX<18

Vermentino - druif

Vermentino is een witte wijndruif die voornamelijk wordt verbouwd in de mediterrane regio's van Italië, met name in Sardinië, Ligurië en Toscane, en in toenemende mate ook in andere delen van de wereld, zoals Zuid-Frankrijk, Australië en Californië. Het staat bekend om zijn levendige aroma's, verfrissende zuurgraad en veelzijdigheid.

De Vermentino-druif gedijt goed in warme, zonnige klimaten en op droge, goed doorlatende bodems.

Vermentino produceert wijnen met een bleekgele tot strogele kleur en een geurig boeket van citrusvruchten zoals citroen en limoen, tropisch fruit zoals perzik en ananas, en florale tonen zoals witte bloesem en mediterrane kruiden.

Wat Vermentino echt onderscheidt, is zijn verfrissende zuurgraad, waardoor de wijnen in het algemeen fris en levendig zijn. Dit maakt Vermentino-wijnen uitstekende aperitiefwijnen. Overigens zijn er diverse wijnstijlen mogelijk afhankelijk van de mate van rijping van de druif of de wijnmakersstijl en - techniek: van lichte en verfrissende wijnen tot meer complexe en gestructureerde wijnen.  

Het is een druif die uitstekend past bij een scala aan gerechten, waaronder zeevruchten, salades, pasta's en lichte gevogeltegerechten.