BESTELDE WIJNEN WORDEN BINNEN 8 DAGEN BEZORGD NIX<18

Domina - druif

De Domina druif is een blauw druivenras dat is ontstaan in 1927 toen Peter Morio de druivenvariëteiten Blauer Portugieser en Spätburgunder (Pinot Noir) kruiste.

Het wordt voornamelijk in Duitsland verbouwd, en specifiek in Franken waar 350 van de in totaal 400 hectare in Duitsland aangeplant. De Domina druif rijpt relatief laat in het seizoen en heeft een goede weerstand tegen vorst en ziektes. Dit maakt de druif geschikt voor teelt in koelere klimaten, zoals die van Duitsland. 

De Domina druif wordt vooral gewaardeerd om zijn dieprode kleur, rijke fruitaroma's en stevige structuur. De druiven hebben een diepe, donkere kleur en een stevige schil. De schil is rijk aan tannines, wat bijdraagt aan de structuur en de bewaarpotentie van de wijn.
Domina druiven geven wijnen die vaak vol van smaak zijn met een goede balans tussen fruitigheid en zuurgraad met meestal vrij stevige tannines wat ze geschikt maakt voor rijping. Wijnen gemaakt van Domina druiven hebben vaak aroma's van donkere bessen zoals bramen, zwarte kersen en pruimen.

De Domina druif wordt meestal gebruikt voor het maken van droge rode wijnen, onze kleine wijnboer Tobias Nagel maakt er een rosé van met 70% Domina en 30% Spätburgunder (Pinot Noir).