BESTELDE WIJNEN WORDEN BINNEN 8 DAGEN BEZORGD NIX<18

Dolcetto - druif

Dolcetto is een rode wijndruif die voornamelijk wordt verbouwd in de regio Piemonte in het noordwesten van Italië, met name in de gebieden Langhe en Monferrato. 

De naam "Dolcetto" betekent letterlijk "kleine zoete" in het Italiaans, maar deze druif staat eigenlijk bekend om zijn karakteristiek droge wijnen. De wijn die van deze druif wordt gemaakt, staat bekend om zijn diepe, robijnrode kleur en fruitige aroma's. Typische smaken zijn onder meer donkere bessen zoals zwarte kersen, bramen en pruimen, samen met subtiele kruidige tonen.

Dolcetto-wijnen hebben over het algemeen een lager zuurgehalte en zachtere tannines dan andere wijnen uit Piemonte zoals de Barolo, die van de Nebbiolo druif wordt gemaakt.
 Ze worden vaak beschouwd als wijnen voor dagelijks gebruik vanwege hun soepele karakter en toegankelijke smaken. Hoewel ze meestal jong worden gedronken om hun fruitige frisheid te behouden, kunnen sommige Dolcetto-wijnen ook een korte rijping ondergaan om meer complexiteit te ontwikkelen.

Dolcetto is een veelzijdige druif die zowel als enkele variëteit wordt gebotteld als wordt gebruikt in blends om structuur en fruitige aroma's toe te voegen aan andere Piemontese wijnen.
Over het algemeen biedt Dolcetto aangename en soepele wijnen vanwege zijn fruitige karakter en gemakkelijke drinkbaarheid.