BESTELDE WIJNEN WORDEN BINNEN 8 DAGEN BEZORGD NIX<18

Barbera - druif

De rode Barbera druif wordt voornamelijk verbouwd in Piemonte, in het noordwesten van Italië. Het is daar een van de meest voorkomende druivenvariëteiten. In Piemonte wordt Barbera vaak verbouwd op hellingen met kalksteen- en kleigronden, wat resulteert in wijnen met een uitgesproken karakter en structuur.

Barbera kan overigens goed aarden in verschillende bodem- en klimaatomstandigheden en wordt daarom ook elders in Italië en in andere werelddelen verbouwd. Naast Piemonte wordt Barbera ook verbouwd in bijvoorbeeld Lombardije (met name in de regio Oltrepò Pavese), Emilia-Romagna en enkele gebieden in Ligurië en Toscane. Buiten Italië wordt Barbera in mindere mate geteeld, maar er zijn enkele wijnproducenten in landen zoals Californië en Australië die ook met succes Barbera-druiven verbouwen en er wijnen van produceren.

De Barbera-druif staat bekend om haar dieprode kleur en haar levendige zuurgraad. Deze eigenschappen maken Barbera-wijnen bij uitstek geschikt voor zowel jonge, fruitige wijnen als wijnen die kunnen rijpen en complexiteit kunnen ontwikkelen.

Typische aroma's van Barbera-wijnen zijn onder meer rijp rood fruit, zoals kersen en frambozen, evenals florale tonen en hints van specerijen zoals zwarte peper. De wijnen van Barbera hebben vaak een medium tot volle body, met soepele tannines en een verfrissende zuurgraad die hen een levendige en sappige textuur geeft.

Barbera-wijnen kunnen jong worden gedronken om te genieten van hun frisse fruitige smaken. Bij de Kleine Wijnboer bieden we een variant aan die heeft gerijpt in eikenhouten vaten waardoor extra complexiteit en zachtheid is toegevoegd.